Guld

Guld 24 kt/999, Guld 18 kt/750, Guld 14 kt/585 og Guld 8 kt/333.
Guldkaraten angiver, hvor meget rent guld der er i et smykke [hvilken lødighed metallet har]. I 24kt. er der 99,9% guld, mens der i 14kt. er 58,5% guld. Det resterende materiale er andre metaller – ofte sølv, kobber, platin eller palladium. Legeringen [sammensætningen af metallerne] spiller ind på guldets farve og styrke – rosa guld, rød guld, gul guld og hvid guld.

Bioguld.
Alt vores raffinerede guld er såkaldt bioguld. Det er gammelt guld der raffineres (renses) og genanvendes til produktion. Processen foregår i EU og overholder derved alle EU’s regler for miljø, arbejdsforhold, børnearbejde m.m.
Ingen mineraler benyttes fra konflikt eller høj risiko ramte områder i.h.t. OECD og EU.

Fordele ved guld.
A) Guldlegeringer har samme farve hele vejen igennem materialet.
B) Guld er et ædelmetal hvilket betyder, at det ikke oxyderer og derfor kun sjældent skal pudses.
C) Guld er stærkt og holder til meget slid. Derfor er guld et rigtigt godt materiale til fx. viesesringe eller tynde kæder.

Ulæmper ved lave karater og rødguld.
Hvis guldet indeholder meget kobber, enten fordi det er rødguld eller fordi det er gul guld i en lav karat, kan det farve huden – som en mørk skygge. Det er ikke farligt, og det går af i vask. Nogle mennesker er mere tilbøjelige til at få denne farvning end andre. Syre, sved, salt, medicinbrug og manglende iltning fremmer processen.

Læs mere om guld her >>

OBS: Alle smykker bestilt i guld er specialvarer, hvilket betyder, at de ikke kan returneres. Der er ikke færdige guldsmykker i butikken i Aarhus, men de udføres på bestilling.

Rengøring og vedligeholdelse

Intet er evigt, så også smykker af guld skal vedligeholdes og rengøres.

Rengøring
Smykker rengøres bedst med en mild sæbeopløsning, brug fx. opvaskemiddel. Vandet skal være varmt, men ikke kogende. Lad smykket ligge et par minutter i det varme vand. Brug derefter en klud eller en blød tandbørste til at fjerne støv og snavs, og skyl herefter smykket i lunkent vand. Hvis der sidder sæberester tilbage, tager det glansen, så det er vigtigt at være grundig. Tør smykket med en blød klud og lad det tørre helt, før du lægger det på plads. OBS ikke alle sten og perler tåler sæbe.

Ny overflade og efterfatning af sten
Hos AMOKsmykker kan du får opfrisket overfladen på dit smykke.
Vær altid opmærksom på om stenen i dit smykke sidder forsvarligt fast. Hvis du har en løs sten skal den efterfattes – så kig forbi og få et tilbud.

Hos AMOKsmykker kan du få dit smykke børstet, poleret og renset for et mindre beløb.

 

<< Tilbage til materialeoversigt

Galleri: vores ringe Galleri: vores smykker
Hvidguld
guld
bred facet ring guld
sandstøbt ring i proces
Guld ten
Omsmeltet guld - Guld ten
Guld 24 karat og messing
Guld 999 og messing
Guld og sølv
Guld 999 og Sølv 999