Sten og Perler


Smykkesten

Vi bruger sten i alle typer og kvaliteter. Dette lige fra de fine og dyre, over de rå og grove, og til dem vi, eller du selv, har fundet på stranden eller på en rejse. Vi genbruger også dine gamle sten.
Her nævnes bare nogle eksempler: diamanter, topas, ametyst, akvamarin, citrin, kvarts, agat, onyx, jade, aventurin, jaspis, karneol, lapis, magnesit, pyrit, hæmatit, tigerøje, turkis, månesten, koral og lava.
Smykkesten kan naturligt opstå i mange smukke farver. Men mange sten er også varmebehandlede hvorved de kan skifte farve.

Vi bruger også få syntetiske smykkesten, så som Cubic Zirkonia og Swarovski krystaller mf.

Mere om diamanter >>
Se eksempler på smykkesten >>
Mere om farvede sten >>
Se farver på stenperler >>

Pleje og vedligeholdelse af smykkesten.
Undgå parfume, rengøringsmidler og andre kosmetiske produkter, da disse kan gøre stenen mat.
Tag smykkerne af når du går i bad eller i svømmehalen. Undgå også at sove med dine smykker da de slides og kan blive rykket i stykker.
Du kan selv rense dine smykkesten: Lad dem ligge nogle minutter i varmt vand (ikke kogende), børst dem evt. med en blød børste. Tør stenene med en blød klud til de er helt tørre.
Vær altid opmærksom på om stenene i dit smykke sidder forsvarligt fast. Hvis du har en løs sten skal den efterfattes – så kig forbi og få et tilbud.

 

Kulturperler [ferskvand og saltvand]

En kulturperle er en perle fremkommet ved menneskets hjælp. Kulturperler dyrkes i muslinger, både i saltvand og i ferskvand. Ved et lille snit i muslingen, indsættes en lille kugle, fremstillet af muslingeskal. Efter indgrebet placeres muslingen i en kurv og sættes igen i vandet. Muslingen begynder herefter at indkapsle den indsatte kugle med et lag af perlemor. Efter 1 til 6 år fiskes muslingen op igen, og den har nu skabt en smuk perle. Perlerne sorteres efter kvalitet; størrelse, overflade, form, glans og farve. Disse parametre bestemmer perlens værdi.

Læs mere om perler >> 
Se video om kulturperler >>

Pleje og vedligeholdelse af perler.
Det er ofte sagt, at perler bliver smukkere af at blive brugt. Ligesom varme og fedt fra huden kan give liv til perlerne. Hvis perler ikke bliver brugt bliver de matte og kedelige – de “dør”.
Undgå parfume, rengøringsmidler og andre kosmetiske produkter, da disse kan gøre perlen mat.
Tag perlerne af når du går i bad eller i svømmehalen. Undgå også at sove med dine smykker da de slides og kan blive rykket i stykker.
Du kan selv rense dine perler: Lad dem ligge nogle minutter i lunkent vand, tør dem efterfølgende med en blød klud til de er helt tørre.
Vær altid opmærksom på om perlen i dit smykke sidder forsvarligt fast. Hvis du har en løs perle skal den efterfattes – så kig forbi og få et tilbud.

 

Tråd

Vi bruger læder, smykkesnøre, vokset tråd, silketråd og tigerhaletråd.
– Smykkesnøre er en meget slidstærk nylonsnøre.
– Vokset tråd er vokset bomuldstråd.
– Silketråd bruges til at trække perlekæder, evt. med knuder mellem perlerne.
– Tigerhaletråd er en meget spinkel stålwire betrukket med et tyndt lag plast – tåler ikke vand.

 

<< Tilbage til materialeoversigt

Forlovelsesring af guld med blå sten
Forlovelsesring af guld med rå diamant
perle, ferskvandsperle, bryllup, bryllupsøreringe, slanke, slange, tvistede, snoede, enkle, søde, naturlige, organiske, lange, unika, sølv, guld, øreringe,
Granat i skifer matrix
Granat i skifer matrix
cabochon sten
cabochon sten